FORMANSFRAGREIÐING/FORMANDSBERETNING

Formandsberetning 2015

Kære medlemmer
Så er der igen gået et år og vi er samlet her i Sorø til vores generalforsamling, og I skal være så hjertelig velkomne alle sammen.

Ny hjemmeside
Jeg håber at rigtig mange af os har opdaget, at vi har fået en ny hjemmeside som, synes jeg, er betydelig mere tilgængelig, end den gamle. Nu behøves vi ikke at bruge et login for at åbne den og det er en lettelse, fordi hver gang man skal ind på siden, så har man glemt koden og så står man der.
Det er Astrid T Johannesen som er blevet vores professionelle ansvarlige for hjemmesiden og hun tager gerne imod billeder, som I har liggende ude omkring. Jeg kan se at der mangler billeder fra vores 30 års jubilæum og fra vores regattaer. Og hvis der er nogen, der ligger inde med billeder af ældre dato, så ville det være godt at få dem ind også.

Og samtidig vil vi også sige tak til Daniel, som har lagt et stort arbejde i den gamle hjemmeside. Det kræver meget arbejde, det ved vi, så tusind tak for det.

Flaggdagshald
Hvis vi kigger lidt på hvad der er foregået i foreningen det sidste års tid, så lagde vi ud med, som vant, at åbne neysti Sóljuna den 24. april, flaggdagin. Vi sang lidt og Ella holdt en tale. Bagefter blev der dækket op med smørrebrød med færøskt pålæg, og selvfølgelig fik vi også skærpekød. Personlig er jeg meget glad for netop den dag, da jeg synes det er vigtigt, at vi markerer os, og viser at vi er her. Og jeg vil gerne opfordre jer til at tage alle de færinger, I kender, i hånden og tage dem med, så vi kan blive rigtig mange.

Regattaen
Vores Regatta startede, lidt uvant for os, med den værste regnbyge som man kan tænke sig. For første gang var vi nødt til at sætte stævnen indendørs og folk begyndte at snakke om at aflyse kaproningen. Men så holdt provst Vagn Birk Jensen en meget inspirerende og sjov tale, hvor han fortalte om sin kærlighed til Færøerne.

Og pludselig, lidt efter at han var færdig, ja så holdt det op med at regne og solen tittede frem, så vi kunne komme ud på søen og kaproningen kunne gennemføres, dog lidt forsinket. Jonny havde kokkereret i flere dage i forvejen, så vi kunne tilbyde god mad til gæsterne. og traditionen tro, så kom vores gamle medlem Steintór Rasmussen ned for at underholde os om aftenen. Så det blev endnu en god og festlig Regatta, så den er ligesom blevet vores varemærke udadtil.

30 års jubilæum
Det var også sidste år at foreningen havde 30 års jubilæum og i den forbindelse valgte vi i bestyrelsen sammen med medlemmerne, at det skulle fejres. Alle sejl blev sat til, mange mennesker kom på arbejde, og den 24. oktober sidste år blev der så holdt en kæmpe fest her i Kulturhuset. Prisen blev sat til 200 kroner pr. person, så alle havde mulighed for at deltage. Og hvis nogen spørger om det kunne hænge sammen økonomisk, så er svaret nej. Men vi havde pengene og var vi alle sammen enige om, at hvis de skulle bruges, så var det helt okay, at de blev brugt på medlemmerne. Det betyder så i dag, at vi er en fattig forening, hvis vi gør det op i penge.

Der var dækket pænt op i salen nedenunder til ca 70 mennesker, vi fik rigtig god mad udefra, der blev sunget og danset til langt ud på natten. Tórur havde sørget for at vi kunne danse til tonerne af harmonikaer, og det var meget populært. Der var også rigtig mange af vores medlemmer, der blev sat i gang med at arbejde, og det vil vi også her takke jer for, for uden jeres hjælp, så var det ikke blevet til sådan en god fest. Så tusind tak for det.

Julehilsner
Traditionen tro, så blev der også sendt julehilsner hjem til Færøerne. Det gjorde vi den 6. december, vi er ikke så mange, der benytter den mulighed mere, og det er der sikkert mange grunde til. Vi kan jo også bare rejse hjem, hvis det er det vi har lyst til. Det er blevet nemt og billigt efterhånden. Men vi kom da rundt om juletræet og fik sunget nogle sange.

Kl. 18.00 startede så julefesten for de voksne, hvor vi serverede ”ræst kjøt og súpan” og da, tror jeg, at vi var ca. 25 mennesker mødt op. Det er det meste, vi har været indenfor de sidste par år, men der er stadig plads til nogle flere, så kom endelig og inviter venner med.

Kyndilsmessa
For et par år siden begyndte vi at samles her i huset for at holde ”Kyndilsmessu” men i år kunne vi ikke få det til at passe ind i kalenderen, for lige omkring det tidspunkt sker der så meget andet, også i de andre foreninger, så vi kommer til at ligge lidt i klemme der. Men det kan vi snakke om bagefter, om hvor mange tiltag vi kan overkomme at holde i vores forening.

Ændringer ifht. kaproningen
Efter at alle regattaerne var overstået sidste år, havde vi et dommerkomitemøde her i huset, og der blev man enige om at lave nogen ændringer i forhold til kaproningen, så det vil Daniel hjælpe os med at få styr på bagefter.

Liv i bådhuset, Sóljan
Der er ved at være trængsel nede i bådehuset. For et par år siden købte vi ny båd til kaproningen. Den gamle lånte vi ud til roklubben i Odense, men nu har de fået bygget båd selv, så den får vi tilbage om ikke så længe. Oveni det har vi også fået en gammel båd som både kan bruges til segl og motor. Den har vi planer om at sætte i stand, så vi har vores egen dommerbåd, når vi har regatta. Der står også en anden lille båd derinde, som har været brugt til kaproning engang. Så hvis der er nogen som har lyst og tid til at hjælpe med at sætte bådene i stand, så ville det være fint. Den gule som vi får tilbage fra Odense, skal vi af med, så hvis der er nogen, som har brug for en båd, så finder vi ud af det.

Bestyrelsen
Og så har Jóna valgt ikke at stille op til bestyrelsen igen. Men her vil vi sige dig tusind tak for det store arbejde, som du har stået for. Vi ved alle sammen at når man går ind i sådan et frivilligt arbejde, så må man sige nej til noget andet, for der er kun den tid, der er, men vi håber at du vil tænke på de år, hvor du var med til at sætte dit præg på foreningen, med glæde, for det vil vi gøre.
Men så er vi så heldige, at Jonny, som har været suppleant i bestyrelsen, har takket ja til at stille op, i stedet for Jóna.

Det var ordene og fortsat godt møde og jeg vil glæde mig til at være sammen med jer, også i aften.

Palli, J. Jacob, Hansa, Jóna, Merry

Døgurdi vard etin aftaná fundin. 

 

 

Comments are closed.