Formandsberetningen 2019

Generalforsamling FFAV 2019.

Formandsberetning.


Ja, så er vi endnu engang samlet her i Sorø til vores generalforsamling og vejret er nogenlunde som det plejer.


Det her må så være generalforsamling nr. 36 i rækken. I den tid har vi kun haft to formænd og bestyrelserne har også været meget stabile gennem årene. Man hopper lidt ud og ind, når der er brug for en. Selv nåede jeg at være sekretær i en årrække under Ragnhild´s formandskab og mange af ansigterne, som vi kender har også været de samme, så langt jeg kan huske tilbage.

Er det, fordi vi her i foreningen er så indspiste, at der ikke må komme nye folk ind i bestyrelserne? Jeg tror det ikke. Det har som regel været nogle fredelige og værdige generalforsamlinger, vi har haft. Og jeg kan heller ikke huske, at hvis der har været nogen, der er kommet med et godt initiativ til glæde for foreningen, at de så ikke har fået lov til det.

Det var noget, jeg kom til at tænke over til vores nyligt overståede 35 års jubilæum, hvor det glædede mig rigtig meget, at der stadigvæk er nogle dejlige mennesker, som var med i begyndelsen, og som gav udtryk for, at de glædede sig til komme og være sammen med os efter alle disse år. Det, synes jeg, er det største bevis for, at vores forening er levende og udvikler sig hen ad vejen i den rigtige retning. Som sagt, vores 35 års jubilæum gik fantastisk godt. Vi havde besøg af borgmesteren, og alle vennerne rundt omkring søen + en del udefra også, og ikke mindst, fordi rigtig mange af vores egne medlemmer havde gjort et kæmpe arbejde for at få det hele til at køre – og der er brug for jer alle, der har lyst – og der er plads til jer alle. Tusind tak for hjælpen.


Der har været mange aktiviteter i foreningen i det forløbne år. Både her i huset, i bådehuset og så har vi deltaget i de forskellige Regattaer som vi plejer og det er dem jeg personligt har prioriteret at deltage i.
Især husker jeg Gallafesten som vi holdt her i huset i forbindelse med at
kapronings sæsonen var slut. Det var den 13. November i den store sal nedenunder, hvor vi havde gæster udefra, med rigtig god mad efterfulgt af musik og dans. Det var en super god fest og folk var rigtig glade for den.

Det var også her i november måned at Ballerup foreningen havde 50 års jubilæum. Da var vi fra bestyrelsen inviteret derind til en hyggelig eftermiddag med pindemad og godt selskab. Så det er dejligt at vi kan støtte op om de andre foreninger også.


Vores egen Regatta gik også godt sidste år, hvor vi fik et rimeligt overskud, og det skal der til, hvis foreningen skal have nogle penge at arbejde med. Og lige nu bruger vi penge på bådehuset og båden. Båden har vi ikke ofret ret meget på siden vi købte den for snart 7 år siden. Men nu trængte den til en overhaling, så den er blevet skrabet ren og pudset og så skal den males. Den får ny farve, så den bliver gul med grønne rælinger. Det er et kæmpestort arbejde vores dygtige medlemmer har lagt i at få den klar, så tusind tak for det.

Bådehuset har vi været i gang med i flere år nu, og jeg skal love for at der sker noget. Der er blevet lagt loft i, og sat skillevægg i, så der nu er to rum ovenpå. Det ene bliver brugt til de to frysere, som foreningen ejer. De bliver brugt til at gemme al den dejlige færøske mad, som vi spiser, når vi samles. Vi har også fået et køkken forærende, som vi skal have sat op nedenunder. Det betyder at vi kan kan bruge neysti til flere små arrangementer, da vi hurtigt kan varme det op med med en gasovn eller varmekanon.

Til jubilæet fik vi en god snak med samarbejdspartnerne her på søen, og de kunne ikke se nogen grund til at vi ikke kunne få lagt vand ind dernede, så der bliver arbejdet på alle fronter.

Ser vi fremad, så kommer der, i maj måned, et stort arrangement i forbindelse med at Merki bliver 100 år i år. Da kommer alle de gamle slupper ned til København, og der har vi lovet at deltage med Sóljan, hvor vi skal ro sammen med de andre kaproningsbåde. Der sker også noget i Odense i den forbindelse. Så det kommer I til at høre nærmere om.

Selv har jeg ikke haft det så godt det sidste års tid. Har været hårdt presset på mit arbejde og har ikke magtet ret meget mere end det. I perioder har jeg, for at passe på mig selv, været nødt til at lukke helt af, med andre gøremål. Det har især gået ud over foreningen. Men når man har det sådan, så har det betydet rigtig meget for mig at de andre i bestyrelsen har taget over, og fået det hele til at køre. Det er jeg vildt taknemlig for, og I skal have tusind tak for det, hver og en.

Hvis jeg selv skal sige det, så går det lidt bedre nu. Men jeg elsker mit arbejde, selv om det nok ikke bliver nemmere, og derfor har jeg bestemt mig til, at jeg sidder valgperioden ud, og synes at jeg så har gjort min pligt som formand i foreningen. Tak.

Tann 9. Marts 2019
Helena Krúnufjall
Forkvinna FFAV

Join the Forum discussion on this post

Skriv et svar